Artikler

6 gode råd til at blive skuespiller

admin

Vil du gerne være skuespiller, men ved du ikke, hvor du skal begynde? Det er ikke et spørgsmål om held at blive optaget på en skuespilleruddannelse eller komme til at spille i en film efter casting. Der er faktisk en lang række faktorer, der har stor betydning for dine chancer. Læs med her og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at blive skuespiller.

Dygtiggør dig

Hvis du virkelig gerne vil være skuespiller, kræver det øvelse, træning og uddannelse. Det betyder ikke, at du skal slå dig halvt ihjel for at komme ind på Statens Scenekunstskole. Det er ikke nemt. Der er dog meget andet, du kan gøre for at blive en dygtig skuespiller. Du kan f.eks. deltage i skuespil kurser eller tage ophold på skuespil højskole. Det kan hjælpe dig med at blive en bedre skuespiller, så du f.eks. kan lykkes til en casting eller så du kan komme ind på en skuespiluddannelse, hvis det er det, du gerne vil.

Gå til en masse auditions

Du bliver ikke til noget, hvis du bare prøver en enkelt gang eller to, ikke bliver optaget og så lader dig slå ud. Det kræver en masse auditions igen og igen at lande en rolle – så det handler om at holde motivationen oppe, dygtiggøre sig og prøve igen og igen indtil det lykkes.

Kend din karakter

Skuespil kræver som nævnt øvelse og træning, og det får du ved at læse op på den rolle, du skal spille og leve dig ind i det. Det er vigtigt at du lever dig så meget ind i livet af den person – og tankelivet – så du kan spille denne person til punkt og prikke. Det er det, der får dig videre fra en audition.

Få noget erfaring

Det er ikke nok bare at tage et kursus og øve dig lidt derhjemme foran spejlet. Det handler om at komme ud og deltage i alle typer skuespil, du kan få fingrene i. Det handler om at bygge erfaring. Det kan være i lokale teatre, revyer, dukkespil og meget mere. Erfaring er den øvelse, du har brug for.

Arbejd med din stemme

Når det kommer til skuespil, uanset om der er tale om teater, spillefilm, reklamefilm eller noget helt fjerde, så er din stemme dit værktøj. Den er vigtigere end dit udseende. Det er derfor vigtigt at du tager dig tid til at arbejde med både din stemmeføring og din accent.

Netværk

Det betyder rigtigt meget at kende de rigtige mennesker og blive inviteret til de rigtige begivenheder. Hvis du ikke selv kender nogen, som betyder noget, er det en god idé at begynde at netværke med andre online eller med mennesker i skuespilmiljøet.