Artikler

Begynderens guide til webhosting

admin

Webhosting er en tjeneste, der gør det muligt for nogen at lagre deres websteds filer på en eller flere servere. Det giver også domænet til webstedet og plads på serveren. Webhosting kan bruges til enhver type websted – privat eller erhvervsmæssigt, det er ligegyldigt! Du kan finde domæner gennem mange forskellige virksomheder, f.eks. Simply, og One og flere til. De tilbyder funktioner som e-mail-konti og online lagerplads med forskellige prisniveauer afhængigt af, hvad du har brug for dem til.

Hvad skal man bruge det til?

Hvis du har en side, som du gerne vil gøre offentlig, så andre kan se den, så er du nødt til at hoste den hos et webshotel. Det vil sige, at du hopper på deres server, så din side kan findes på internettet. Det gælder uanset om du vil starte en blog, en webshop eller noget helt trejde.

Målet med en webhost er at stille internetplads til rådighed for andre websteder. Dette omfatter levering af domænenavnet og serveren, som skal lagre filer, huse e-mail-konti eller tilbyde en række forskellige funktioner, der er nødvendige for dit websted.

Vælg den rette løsning

Hvis du vil starte blidt ud, kan du vælge et billigt abonnement hos et webhotel, de fås ganske billige i dag, og med det abonnement kan du få din side online. Hvis siden vokser, og du får flere besøgende, mere tekst og flere billeder på siden, så er det, at du vil gå hen og fylde din data op. Data er pladsstørrelsen af hele hjemmesiden i tekst og gratis med mere. Hvis du får brug for mere plads, så kan man altid opgradere til et abonnement, der er større.

Hvis du er i tvivl om hvilken du skal vælge, så kan du kigge på en oversigt over de mest populære webhotel i Danmark. Her vil du få et overblik over webhoteller, priser, serverplads og mere til.