Artikler

Lokalt kendskab skaber tryghed

admin

Når en elsket person dør, ved folk ofte ikke, hvor de skal henvende sig. Det er derfor, vi har lavet denne artikel til dig! Vi ønsker at hjælpe dig med at finde den perfekte bedemand til dine nyligt afdøde kære. Vi vil ikke kun fortælle dig, hvilke kvaliteter de skal have, men også, hvordan du undersøger og sammenligner priserne på forskellige tjenester i dit område.

Hvad laver en bedemand?

Kort sagt hjælper en bedemand med at sørge for, at der bliver taget hånd, om din afdøde elskede efter hans eller hendes død. Dette omfatter transport og opbevaring i et lighus eller en krypt, indtil de bliver begravet eller kremeret. Rollen indebærer også at mødes med familiemedlemmer for at lave begravelsesplaner, forklare, hvilke regler der kan være, når det kommer til den afdøde og om nødvendigt, hjælpe med at kontakte andre familiemedlemmer.

Hvem kan blive bedemand?

Bedemænd er ikke nødvendigvis kvalificerede læger eller psykologer, men de bør dog have tilstrækkelig viden om livet efter døden til at hjælpe dig i din sorgproces. De bør også tage sig tid til at besvare alle dine spørgsmål, før du træffer nogen beslutninger for hurtigt . Derfor bør enhver bedemand have et sæt færdigheder, som omfatter evnen til at føle empati med dig i denne svære tid, være tålmodig og tage de rigtige skridt i en nødsituation.

Hvilken erfaring har en bedemand brug for?

En eksamen i ligbrændingsvidenskab eller endda en med relation til psykologi ville være en stor hjælp, når det drejer sig om at håndtere sorg og den følelsesmæssige side af døden. De bedste bedemænd har en række forskellige færdigheder og kan arbejde i forskellige funktioner, enten som leder af et team eller som selvstændige.

Hvilke kvaliteter skal jeg kigge efter?

Den professionalisme og medfølelse, som du får, når du vælger din bedemand, er afgørende for at hjælpe dig gennem denne svære tid. Den bedemand, du vælger, vil være dine afdøde elskedes ansigt i lang tid fremover, så det er vigtigt, at du føler dig tryg ved dem.

Hvordan finder jeg ud af, hvor meget det koster?

Begravelsesforretninger har normalt standardpriser afhængigt af deres placering og de tjenester, de tilbyder. Mange tilbyder dog rabatter, hvis folk bestiller flere forskellige ting på én gang eller er villige til at tilbyder en rabat, hvis du skal transportere eller opbevare din afdøde elskede. Du kan også bede om tilbud fra flere forskellige bedemandsfirmaer, så det er lettere at sammenligne deres priser og pakker.

Hvad er alternativerne?

Det er muligt slet ikke at bruge et bedemandsfirma, i hvilket tilfælde du selv skal tage dig af alting! Det kan du gøre ved at kontakte den kirke eller moské, hvor din afdøde elskede, har været, og finde ud af, hvad de tilbyder af transport og opbevaring. Du skal også selv stå for alle begravelsesarrangementer, så du bør måske tale med familiemedlemmer, der kan hjælpe dig med det.

Sådan vælger du den rette bedemand

Der findes helt sikkert en bedemand i din by eller nær din by, som håndtere de lokale. Du bør støtte op lokalt. Bor du på sjælland, så kan du søge online efter en bedemand. Skive og Salling egnens lokale bedemand til begravelse har gode anmeldelser, og kendskab til netop deres omegn.