Artikler

Alt du skal vide om valget

admin

Når der bliver udskrevet valg, er det vigtigt at danne sig et overblik over kandidaterne, valget og partierne. Her kan du læse om det, du skal vide, inden du stemmer. Læs mere her. 

Partier

Der er 18 forskellige partier i Danmark, der alle er forskellige politisk. De mest populære partier lige nu er Socialdemokraterne, Venstre og Konservative. De tre partier ligger alle omkring midten politisk. Det er også fra de tre partier, du kan finde statsministerkandidaterne. De tre statsministerkandidater er Mette Frederiksen fra Socialdemokraterne, Søren Pape fra Konservative og Jakob Ellemann fra Venstre. 

 

Folketingskandidater

Din stemme vil have betydning for hvem, der kommer i folketinget. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvilke politikere, der kan komme i folketinget. Det kan du læse om her. Mange af partierne har 1 eller flere folketingskandidater, og de vil ofte være prioriteret i en bestemt rækkefølge indenfor de forskellige partier. 

 

Hvordan finder du viden?

Der er mange steder, du kan finde din viden omkring valget. Meget af valget er dækket grundigt af nyhedskanalerne, og der vil f.eks. være mange interviews på TV2 og DR. Hvis du ikke har tid til at se nyhederne jævnligt, kan du i stedet få notifikationer fra TV2 og DR, så du ved, når der sker noget vigtigt. 

Du kan også finde meget information om valget på nettet. Du kan enten finde artikler på nettet eller gå ind på hver af partiernes egne hjemmesider for at finde ud af, hvad deres holdninger er. Her kan du også få et fint overblik over hver af deres kandidater. 

Også på de sociale medier kan du finde mange af folketingskandidaterne. De har profiler på f.eks. Twitter og Tiktok, hvor de deler deres meninger om forskellige aktuelle emner og nyheder. Her har de også mulighed for at stikke lidt til hinanden. Her kan du altså også finde ud af en del om de forskellige politikere.